Dobrodošli

Drage kolegice i kolege, dragi prijatelji,

 

Velika mi je čast i zadovoljstvo u ime Znanstvenog odbora pozvati vas na jubilarni 10. kongres Hrvatskog društva za medicinsku biokemiju i laboratorijsku medicinu s međunarodnim sudjelovanjem.


Trudili smo se tijekom četiri dana kongresa osigurati znanstvene i stručne teme koje će svojim sadržajem biti dovoljno atraktivne svim sudionicima kongresa. Iako je naglasak ovog kongresa na novim tehnologijama, nastojali smo izbor tema prilagoditi širem interesu struke te pružiti informacije o znanstvenim i stručnim postignućima i iskustvu u različitim područjima laboratorijske medicine. Znanstveni program nudi priliku za interakciju i povezivanje s priznatim stručnjacima iz različitih područja koji će dati prikaz aktualnih tema u vidu plenarnih predavanja, simpozija i interaktivnih sekcija s ciljem stjecanja novih znanja te njihovoj primjeni u svakodnevnom radu. Vjerujem da ćete biti zadovoljni izborom tema i predavača.


Po prvi put se u okviru kongresa organizira Predkongresni simpozij mladih čiji je cilj okupiti mlade stručnjake koji su svojim radom ostvarili značajna postignuća. Pozivamo sve, a osobito mlađe kolege da se pridruže tom dijelu kongresa kako bi imali priliku kroz inspirativna predavanja dobiti poticaj za nove ideje.


Na kongresu ćete imate priliku poslušati i novosti od naših IVD partnera, koji su velikodušno podržali ovaj skup. Oni će kroz industrijske radionice i izložbene prostore prikazati inovacije važne za razvoj laboratorija.

Ovim putem vas potičem da i sami budete aktivni sudionici kongresa i pošaljete rezultate svojih istraživanja te ih prezentirate u okviru posterske sekcije. 


Nadam se da ćete uživati u znanstvenom programu te imati prilike razmijeniti iskustva i ideje kao i uspostaviti buduće suradnje.


Želim vam svima srdačnu dobrodošlicu i uspješan kongres!

 

Predsjednica Znanstvenog odbora

Doc. dr. sc. Sanja Mandić, spec. med. biokemije

Poštovane kolegice i kolege, dragi prijatelji!

 

Posebno mi je zadovoljstvo i iznimna čast pozvati vas ispred Organizacijskog odbora na 10. kongres Hrvatskog društva za medicinsku biokemiju i laboratorijsku medicinu (HDMBLM) s međunarodnim sudjelovanjem. 

 

Regija Slavonije i Baranje domaćin je najvećeg i najznačajnijeg znanstveno-stručnog događaja za našu struku koji će se održavati ove jeseni u Zagrebu. Cilj kongresa je predstaviti struku kroz multidisciplinarni znanstveno-stručni program iz svih područja laboratorijske medicine. Surađujući sa Znanstvenim odborom, pripremili smo za vas predavanja eminentnih stranih i domaćih stručnjaka, kao i brojne radionice naših IVD partnera uz veliki izložbeni prostor gdje tijekom četiri dana održavanja kongresa možete doznati najnovija tehnološka dostignuća naših partnera. Osobito me veseli činjenica kako i mladi kolege prvi put imaju priliku predstaviti svoj rad na Predkongresnom simpoziju mladih. Sigurna sam kako će interes biti velik i da ćemo iz njihovih predstavljanja puno naučiti.

 

Radujem se prilici zajedničkog druženja na društvenim događanjima koje nam je, nakon dvije izazovne godine, dragocjeno. Pripremili smo zanimljivo počasno predavanje koje će se održati na svečanom otvaranju kongresa te sjajnu kongresnu večeru gdje ćemo imati prilike opušteno razmijeniti novosti i iskustva.

Želim vam svima srdačnu dobrodošlicu na jubilarni 10. kongres HDMBLM-a!

 

Predsjednica Organizacijskoj odbora

Dr. sc. Vikica Buljanović, spec. med. biokemije

Poštovane kolegice i kolege,

Dragi prijatelji,

 

Iznimno mi je drago što vas nakon prošlogodišnje odgode mogu pozvati na sudjelovanje na 10. kongresu Hrvatskog društva za medicinsku biokemiju i laboratorijsku medicinu.

 

Kao i svakog puta do sada, cilj je ovogodišnjeg Kongresa okupiti magistre i specijaliste, znanstvenike, istraživače iz širokog spektra područja medicinske biokemije i laboratorijske medicine te pružiti mogućnosti za razmjenu iskustava i daljnje širenje znanja. Fokus 10. kongresa HDMBLM 2022 biti će i dalje na našim tradicionalnim temama s ciljem da na jednom mjestu prikažemo sve novosti u praksi i znanosti, razmijenimo svoja znanja i iskustva, naučimo nešto novo. 

 

Prilika je ovo da čujemo predavanja i znanstvena dostignuća naših stručnjaka magistra i specijalista medicinske biokemije i laboratorijske medicine kao i dio naših dragih prijatelja iz inozemstva, a uz pomoć naših partnera, predstavnika industrije, bit će prikazana najnovija tehnološka rješenja u laboratorijskoj medicini. Vjerujem da ćemo i nakon ovog kongresa biti bogatiji za nove ideje i spoznaje koje ćete moći primijeniti u svojim laboratorijima, ali i da će vas potaknuti na znanstveno-istraživački rad. 

 

Vidimo se u Zagrebu, nadam se u što većem broju. 

 

Vaša predsjednica HDMBLM

Prof. dr. sc. Daria Pašalić

POD POKROVITELJSTVOM